Steve Jobs (1955-2011, Californië).
De man die onze wereld totaal deed veranderen door het creëren van de Iphone. Wie had ooit kunnen bedenken dat we met z’n allen in de trein verbonden konden zijn met wie, waar of wat ook in de wereld. Alles dat op het internet te vinden is, hebben we in een split second op ons schermpje.
Het internet en de mobiele telefoon kunnen we zien als de voorlopers van eigen vermogens. Alle mensen zijn onderling verbonden en met elkaar en met de gehele schepping. In de techniek die Jobs mee heeft laten ontstaan zien we de mogelijkheden die we over niet al te lang als van ons zelf zullen gaan ervaren.
Steve Jobs was op school een drama, zoals zo veel genieën (Einstein). Getest als heel slim, wilde hij, gelukkig, niet passen en zocht zijn eigen weg, de rest is historie.
In deze video houdt hij een verhaal, bij de uitreiking van diploma’s op Stanford University. Een verhaal over zijn eigen leven waarin mislukking de highlights bleken te zijn die hem stuurden naar waar hij gekomen is. Hij was een drop-out, mislukt op school en juist daardoor heeft hij dingen kunnen ontwikkelen die anders nooit tot stand waren gekomen. ‘Durf te mislukken, durf je hart te volgen, leef je dromen en niet die van iemand anders’, is zijn boodschap, een bijzonder mens.

Deel deze inspiratie