Mia Lijssen (1951 België)

Mia Leijssen doceerde Psychologische begeleiding, Beroepsethiek, Persoonsgerichte/Experiëntiële/Existentiële psychotherapie, en dit op niveau van Bachelor, Master, Postgraduaat. Over al die domeinen heeft zij veel gepubliceerd, zowel in vaktijdschriften als voor een ruimer publiek. De laatste jaren heeft haar onderzoek zich toegespitst op de Positieve psychologie en is de aandacht ruimer gegaan naar de vraag waar mensen beter van worden, hoe ze een gelukkiger en zinvoller leven ontwikkelen, ondanks en soms dankzij de beperkingen op hun levenspad. Daaruit heeft zich vanaf 2009 onze online opleiding in Counseling Existentieel Welzijn ontwikkeld, in de Nederlandstalige vorm binnen KU Leuven Permanente Vorming. Vanaf 2016 is daar de Engelstalige vorm bijgekomen als gratis toegankelijke Massive Open Online Course (MOOC) op internationaal EdX platform.
De belangrijkste boeken die zij geschreven heeft zijn: Gids Gesprekstherapie (De Tijdstroom, 1995); Gids Beroepsethiek (Acco, 2005); Tijd voor de ziel (Lannoo, 2007). Leven vanuit liefde. Een pad naar existentieel welzijn. (Lannoo, 2013). Er verscheen ook een uitgebreid interview met mij in de reeks: Mondeling examen (Acco, 2010).
In 2016 heb ik de opleiding, Counseling Existentieel Welzijn gevolgd. Het werd een zeer interessant jaar. Voor het eerst een online leeromgeving met de verbazende conclusie dat er tussen de studenten van de groep werkelijk en wezenlijk contact ontstond, zonder elkaar ooit te hebben gezien. Heel fijn om een universitaire
De precisie en betrokkenheid waarin vanuit deze opleiding met studenten werd omgegaan zal mij altijd bijblijven als heel bijzonder.

Klik hier voor de bijlage

Download

Deel deze inspiratie